Sikkerhed

Sådan undgår du indbrud i juletiden

Julen er en tid, hvor der er plads til nærvær, hygge, gaver og ikke mindst god mad. Juleidyllen kan dog hurtigt blive ødelagt, hvis dit hjem bliver udsat for indbrud. Et indbrud kan have store konsekvenser – også selvom du ikke er hjemme.

Det at miste nogle af sine ting kan gøre ondt, især hvis det er ting, som er uerstattelige, og som har en sentimental værdi. Det kan dog også være utryghedsskabende for dig at vide, at der har været en person i dit hjem.
Derfor bør du gøre alt for at undgå indbrud i juletiden – og der er heldigvis mange ting, du selv kan gøre.

Statistik – er det juletiden du skal frygte mest?

Lad os tage et kig på tallene – for er der virkeligt noget at være bange for?
Desværre er svaret ja.

Danmarks Statik har bidraget med tal, der er blevet beregnet af Det Kriminalpræventive Råd. I denne store undersøgelse er der blevet analyseret statistik omkring indbrud, der er sket fra 2009 til 2015.

Undersøgelsen viser tydeligt, at der sker flest indbrud i de mørke måneder – særligt oktober, november og december.

En særskilt undersøgelse viser ligeledes, at den 24. december, er den dag, hvor der bliver begået klart flest indbrud. Der sker ligeledes uhyggeligt mange indbrud den 23. og den 31. december.

Derfor er der altså god grund til at tage sine forholdsregler. Herunder får du fire tips, der kan hjælpe dig til at sove godt i juletiden uden bekymringer for indbrud.

Tip Nr. 1: Nabohjælp

Nabohjælp har vist sig at være et effektivt værktøj, som kan virke stærk præventivt for at undgå indbrud.

Nabohjælp opsættes i dit nærområdet, og består ofte af mellem 10 og 200 husstande. Nabohjælp er ikke blot noget, som naboer selv har fundet på. Der står to meget troværdige og stærke organisationer bag – dette er Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden.

Ifølge deres undersøgelsen kan Nabohjælp være med til at forebygge op til hver fjerde indbrud, og dette er ikke den eneste positive følge. Det viser sig også, at Nabohjælp er med til at styrke det generelle fællesskab i lokalsamfundet.

Tip Nr. 2: Videoovervågning

Videoovervågning og tyverialarmer er utroligt effektive, når det kommer til at holde tyven væk. For det første vil en tyv jævnligt give op, hvis personen bliver opmærksom på kameraet eller tyverialarmen. Derfor er det ligeledes en god ide at skilte med din alarm og din Tv-overvågning, da dette i sig selv kan have en præventiv effekt.

Tip Nr. 3: Døre og låse

Du bør sikre dig, at dine døre og låse i hjemmet er opdaterede og så sikre som muligt. Hvis du ikke har udskiftet dør og låse i mange år, er der en risiko for, at disse ikke er tyverisikrede. Hvis dette er tilfældet, bør du kraftigt overveje at udskifte begge dele.

Hvis tyven kommer frem til en dør, der er svær at bryde op, er der en høj sandsynlighed for, at tyven ikke gennemfører indbruddet.

Tip Nr. 4: Lyd og lys

Dette er et anvendeligt tip, som mange mennesker allerede udnytter. Hvis du forlader hjemmet, er det en god ide at lade radioen spille og lade blot en smule lys stå tændt. Dette er hverken godt for strømforbruget eller pengepungen, men det kan gøre en forskel, når det kommer til at forebygge indbrud i dit hjem.

Herudover kan udendørslys også gøre en forskel. Det er ikke tilfældigt, at tyve slår til i de mørke måneder, da mørket er en fordel for dem. Hvis du opsætter lys uden for din bolig, er du med til at mindste risikoen for indbrud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *