Haven

Undgå ukrudt i haven med en ukrudtsdug

Dem som har en have, ved hvor svært det kan være at vedligeholde den. De ved, hvor mange udfordringer der kommer med en have, og de ved, hvor svært det er at holde skidt og ukrudt væk fra den. En have er en levende ting, som man ikke kan være for hård ved, ellers dør den. Det betyder også at du skal sørge for, at naturen selv ikke er for hård ved den! Det er de udfordringer der kommer ved en have. Men hvis du har en have i forvejen, så ved du selv, at det er det hele værd!

Sørg for at holde ukrudtet væk

Den som dræber flest planter og mest liv i folks haver, er ukrudt. Ukrudt æder alt andet liv omkring sig, og de fleste synes ikke de er pæne at have i sin have. Det er det farlige ved at have ukrudt i sin have. Derfor er det en god ide at sørge for, at det holder sig væk. Men hvordan gør man så lige det? Mange bruger ekstreme midler, nogle brænder dem væk. Det er effektivt, men også meget ekstremt. Og man kan også først gøre det, efter ukrudtet er ankommet. Det er ikke en måde at forhindre det fra at opstå.

Nogle bruger kemikalier. Det er slet ikke godt for jorden. Og hvis du forsøgte at holde din jord og din have sund, så er det ikke kemikalier, som du skal have fat i. Det er effektivt, det får dræbt ukrudtet, og det siver sig også langt nok ned, at ukrudtet ikke kommer tilbage. Men det dræber også andet end bare ukrudtet. Plus det forurener jorden. Så den skal man helst holde sig langt fra. Nej, det man kunne gøre i stedet, metoden som ikke er farlig for dig, er nemlig en ukrudtsdug!

Hvad er en ukrudtsdug?

Så generelt set er en ukrudtsdug en dug, som du lægger under jorden. Det kan være under dine planter, men det kan også være under sten. Det kan altid være lidt af en udfordring til planter på direkte jord, fordi dugen er nemlig bygget til, at der ikke skal kunne komme noget igennem. Altså når dine planter så forsøger at slå rødder, så kan den ikke bryde igennem dugen. Men hvis du graver dybt nok, så skulle det nok kunne lade sig gøre!

I hvert fald, så er en ukrudtsdug en dug man ligger under jorden, for at forhindre andre ting i at vokse op derfra. På denne måde holder du ukrudtet langt nede under din have. Du kan ikke forhindre det i at vokse, men du kan forhindre det i at komme op i din have! Og det gode ved en ukrudtsdug, til trods for navnet, er at det tager meget mere end bare ukrudt. Det er nemlig ikke noget, som skulle kunne vokse op ad dugen. Det er så også noget, man lige skal have i mente i forhold til sine egne planter og hvis man har noget, man gerne vil have skal vokse op ad dugen.

Hvad bruges ukrudtsdug til?

Generelt set, er dette spørgsmål allerede blevet besvaret. Ukrudt kan holde ukrudt og det kan holde andet væk fra din have. Det er som at give din have et bur imod omverdenen. Bortset fra at buret vender den anden vej, og det peger nedad i stedet. Hvilket giver god mening, for det er herfra ting kan komme og invadere din have fra! Så beskyt din have allerede i dag og få dig en ukrudtsdug!

Hvordan bruger man en ukrudtsdug?

Det er et meget simpelt spørgsmål at svare, men en lidt mindre kompliceret proces. Men sådan er det med det meste i haven. Det hele er meget simpelt på papiret, men at klippe en hel hæk tager alligevel en del timer! Så hvad gør man egentlig? Som sagt, så lægger man en dug imellem sin have og jorden på en måde. Du graver en hul, som du så indrammer med et småt træværk, og så lægger du dugen ud og fylder hullet op igen. Denne dug er nu en barrikade, som intet skal kunne bryde igennem. Og du kan nemt overdække dette hul og plante eller bygge ovenpå, blandt andet med sten eller andet! Man skal sørge for at dugen er stramt godt til og at det ikke har nogle huller, for så er det nemlig beskyttet! Altså din have.

Andre ting ukrudtsdug kan beskytte din have imod

Som sagt, så kan en ukrudtsdug beskytte mod andet end bare ukrudt. Det kan nemlig også beskytte imod myrer. Her er det dog anbefalet at man bruger to lag. Så er det sværere at bryde igennem! Altså skal man ligge et lag langt nede i jorden. Dette er dit normale ukrudts beskyttelseslag. Så fylder man hullet ud, og så lige inden fliserne for eksempel, så lægger man endnu et lang. På denne måde sikrer du, at intet kan slippe igennem, da slet ikke myrer. For hvis de skulle lykkedes dem at slippe igennem det første lag, så er der stadig det andet lag, som de også skal igennem!

Hvad du skal være opmærksom på med ukrudtsdug

Inden du går ud og bruger penge på en ukrudtsdug, så skal du lige overveje hvilken kvalitet, som du skal have. Du vil sikkert bare sige, at du skal have det bedste, men desværre er det ikke så simpelt. Der er nemlig flere forskellige muligheder, og forskellen ligger ikke så meget i, hvad der er bedst, men mere i, hvad det skal bruges til. Bare vær opmærksom på, at de forskellige materialer er gode til forskellige ting. Du kan læse på æsken, hvad der er god til hvad, og så sammenligne det med, hvilket behov du har, så du kan finde det, som bedst dækker det!

Når det kommer til prisen

Når det så kommer til prisen, så kan man nemt gætte, at de forskellige materialer har forskellige priser. Her skal du være lidt taktisk og smart, fordi, som sagt før, så er den ene kvalitet ikke lig med bedre produkt, hvis produktet ikke er det rette til din situation. Så derfor skal du tænke dig lidt om, inden du vælger et materiale, udelukkende baseret på prisen. Du vil nemlig komme til at skulle af med mange flere penge, hvis du ikke vælger det rette produkt, på trods af prisen!

Men nu har du lært rigtig meget om ukrudtsdug. Lyder det så, som noget, du kunne være interesseret i? Hvis ja, så skal du bare forsøge dig frem med det. Det er noget af det smukke ved at have en have: eksperimenterne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *