Haven

Plænerens – sådan får du en flot græsplæne

Når forårssolen rammer, så betyder det for rigtig mange, at den første tur i haven står for døren. Plantebedene skal rives, nye frø skal sås og ukrudt skal fjernes.

Men hvad er en smuk have uden en smuk græsplæne? Og hvordan sørger man for at få den grønneste græsplæne? Vi har samlet nogle gode råd.

Anskaf dig plænerens

Vi ønsker alle den grønneste græsplæne med blødt græs, der ikke flyder med ukrudt. Der findes mange metoder, hvorpå man kan nedkæmpe ukrudt og pleje sit græs. Det er ofte en lang proces. Ved brug af plænerens går du effektivt efter ukrudt og mos. Samtidig med at plænerens nedkæmper ukrudt, skader det ikke din græsplæne – hvis du formår at gøre det rigtigt.

Det er vigtigt, at du behandler græsplænen, mens græsset er tørt. Plænerens har den bedste virkning i perioden maj til juli, da det er her græsset vokser optimalt. Produktet

går ind og får ukrudt og mos til at visne. Det betyder, at mos og ukrudt ikke breder sig, og at det er nemt at fjerne.

For at få den bedste effekt er det vigtigt, at man vælger det rigtige produkt. Plænerens kommer i mange forskellige typer. Du skal derfor kigge på, hvor stor din græsplæne er, og hvor meget ukrudt du har i haven. Nogle varianter har en stor mætning, der gør, at det dræber mere effektivt. Det kan dog skade din græsplæne, hvis det ikke er nødvendigt. Vælg derfor en plænerens, der stemmer overens med din plænes udbrud af ukrudt.

Er græsset grønnere nu?

Plænerens er et godt produkt at have med sig, når man skal i haven. Dog er produktet ikke i sig selv et mirakelmiddel til en smuk, grøn græseplæne. Der kan være flere grunde til, at din græsplæne ikke er lige så grøn som naboens. Måske er der ikke længere nok græsfrø i jorden, måske mangler græsplænen gødning eller ilt?

Når foråret byder på årets første tur i haven, er det derfor vigtigt, at du behandler din græsplæne ordentligt. Det kan være en god idé at gøde din græsplæne. Husk dog at den skal gødes en lille smule ad gangen, da for meget gødning kan resultere i, at græsset vokser for hurtigt og derfor bliver for tyndt.

En nem måde at gøde dit græs på er ved at lade det afklippede græs ligge, når du har slået din græsplæne. Det kan gøres optimalt med en græsslåmaskine med bioklip, der fordeler græsset og lader det søge ned mod rødderne. En tommelfingerregel er i øvrigt, at græsset skal være mellem 3-4 cm. langt. Hvis græsset stadig ikke ser ud som ønsket, skal der måske sås nye græsfrø. Det er dog vigtigt at vente med det, til at jorden er omkring 12-15 grader. På den måde kan græsset vokse optimalt. Nu er du klar til at behandle din græsplæne i forårssolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *