Jura

Føl dig tryg, når du skal købe bolig

Alting går stærkt disse dage. Folk har travlt på arbejde og med at nå det hele for at få hverdagen til at køre. Selv de store valg i livets træffes i et højt tempo. Når folk overvejer at købe et nyt hus og tager ud til åbent hus i weekenden for se de mulige huse, er der oftest kun et kvarter eller halv time, hvor de lynhurtigt skal vurdere, om hus og beliggenhed opfylder deres behov. Et kvarter er ikke særlig lang tid taget i betragtning af, at familien måske skal bo i huset i flere år. Så det er ret vildt at tænke sig, at så store valg træffes på så spinkelt et grundlag. I farten kan der ske fejl i dokumentationen, eller der kan opstå misforståelser i kommunikationen mellem sælger og køber. Føl dig tryg når du skal købe bolig og få en boligadvokat til at hjælpe dig i købsprocessen.

Ejendomsmægler er sælgers mand

Husk altid på at ejendomsmægler er sælgers mand og er oftest hurtig til at fremhæve alle fordelene ved huskøbet. Derudover stilles ejendomsmægler ikke til ansvar for at have tilvejebragt forkerte oplysninger i sagen. Det vil selvfølgelig ramme ejendomsmæglerens image, hvis han ligefrem lyver og snyder, så ejendomsmægleren har en naturlig interesse i at formidle et salg så professionelt som muligt. Men ejendomsmægler varetager først og fremmest sælgerens interesser. Det er derfor vigtigt, at du har en uafhængig boligadvokat på din side til at hjælpe dig med at købe hus og sikre, at alt er, som det skal være.

Undgå ubehagelige overraskelser med en boligadvokat

En boligadvokat sørger for at læse alle sagsdokumenterne grundigt igennem og sikre sig, at du ikke bliver snydt i handelen. Der kan være ting, du ikke kan gennemskue i tilstandsrapporten, som en boligadvokat kan rådgive dig i, eller hvordan du skal forholde dig til diverse servitutter på ejendommen. Overser du vigtige detaljer i tilstandsrapporten eller købsaftalen, kan det få store konsekvenser for dig. Det kan være en rådskade, der kan opstå som følge af dårlig isolering eller lignende. Vælg en boligadvokat med gode anbefalinger og stor erfaring i bolighandel. Så er du langt bedre stillet, når du skal handle hus. Det er ligeledes også en god idé at få en håndværker til at besigtige huset, inden du køber det, så du får din egen uafhængige professionelle rådgivning og vurdering af husets sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *